MediaWatch

TV2 redegør for regelbrud

Cristina Lage havde selv bedt om mødet, da hun blev klar over, at stationen igen havde overtrådt reglerne. Kulturministeren har taget TV2s redegørelse til efterretning.

- Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, at en tv-station overtræder lovgivningen. Men jeg må i dette tilfælde sige, at der er en fornuftig forklaring. Det har været svært at styre reklameblokkene under de mange live-transmissioner fra OL, og vi skal ikke til at være så firkantede, at vi ikke kan acceptere hændelige uheld under ekstraordinære omstændigheder. Jeg er samtidig blevet forvisset om, at TV2 tager disse overskridelser meget alvorligt, og at arbejdet med at forhindre gentagelser fortsætter med stor styrke, siger kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen.

Ministeren har bemærket, at alle de større danske tv-stationer har overskredet reklamereglerne i den senere tid og overvejer derfor at bede det kommende Radio- og tv-nævn om at overvåge og offentliggøre overskridelserne i fremtiden. Det ny nævn vil blive etableret i forbindelse med kommende lovgivning, der skal følge op på medieaftalen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs