MediaWatch

Sky Global går på børsen

John Malone, der er bestyrelsesformand i Liberty Media, har indvilliget i at købe for 500 millioner dollar aktier i TV-selskabet Sky Global, når selskabet introduceres på børsen. De 500 millioner dollar svarer til ca. en procent af selskabets samlede værdi, der ifølge Robert Murdoch er mellem 38 og 40 milliarder dollar værd, skriver CNN.

News Corp. mangler stadig at fastlægge, hvor stor en del af Sky Global, det vil sælge. Hvis en 20 procent andel af Sky Global udbydes til salg, kan det resultere i en åbningspris på 8 milliarder dollar. Et beløb der i USA endnu kun er overgået af AT&Ts åbningsbeløb, der endte på 10,6 milliarder dollar. Andre selskaber i historien, der har opnået store åbningsbeløb, er italienske Enel Societa per Azioni, der opnåede 16,5 milliarder dollar og Deutsche Telekom, der tjente 11,3 milliarder dollar.

Sky Global forsyner 85 millioner husstande med betalings TV underholdning og forskellige satellit servicer. Sky Global udvikler også Set-top bokse og relateret hardware med henblik på at blive et alt-i-et selskab med underholdning, information, interaktive tjenester og Internet.

Sky Global forventes at blive introduceret på børsen hen mod slutningen af året.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs