MediaWatch

Mobilix lancerer GPRS fra årsskiftet

Nye forsøg med GPRS fra Mobilix i Danmark og Itineris i Frankrig er så vellykkede, at Mobilix ser sig i stand til at lancere systemet fra årsskiftet.

GPRS (General Packet Radio Service) er en ny teknisk platform for dataforsendelse i det eksisterende GSM-net. Det forudsætter nye GSM-telefoner, men belønningen for investeringen er, at de mobile dataforbindelserne til den bærbare PC bliver næsten lige så hurtige som faste opkoblinger via en ISDN-forbindelse er i dag. GPRS giver hastigheder på op til 100 kbit/s mod de 9,6 kbit/s som er det eksisterende GSM-systems maksimumshastighed.
GPRS er netop den teknologi, som store dele af WAP-verdenen venter på. De høje hastigheder der ligger på omkring ti gange dagens hastigheder giver mulighed for at tilbyde nye, datatunge og komplekse applikationer i WAP. Også Mobilix er ved at forberede flere nye erhvervsservices, som har deres udgangspunkt i Internettet, og som vil blive lanceret som WAP-løsninger samtidig med at GPRS sættes i drift.
Mobilix understreger, at lancering af GPRS vil ske samtidig med og i nært samarbejde med de øvrige France Telecom-selskaber. Det betyder nemlig, at der fra dag ét vil være GPRS-dækning i op imod 50 lande i hele verden. I stort set hele Europa vil Mobilix' GPRS-kunder have fuld dækning for deres nye, superhurtige forbindelse til kontorets netværk og Internettet.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs