MediaWatch

Store håb til IP-telefoni

Både offentlige og private virksomheder forventer sig meget af IP-telefoni. Det viser PLS Rambøll's rapport IT i praksis 2000. Ifølge rapporten er det netop IP-telefoni, som der er de største forventninger til at kunne tage i brug inden for de næste tre år.

I den offentlige sektor er det amterne og kommunerne, der forventer sig mest af IP-telefoni, mens det i den private sektor hovedsaligt er de allerstørste virksomheder, der regner med at bruge IP-telefoni. Forskellen på IP-telefoni og andre teknologier er, at den kan sammenkoble enheder via én datalinie, overføre både data, telefoni og video og hermed understøtte både integration og samarbejde. Men der er bestemte organisationstyper, hvor dette er mere relevant end andre.

De store private virksomheders interesse for IP-telefoni skal ifølge konsulent Henrik Rasmussen fra PLS Rambøll ses i lyset af, at de ofte har geografisk adskilte afdelinger. IP-telefoni kan i den forbindelse langt bedre understøtte integration og samarbejde på tværs af afdelinger end andre teknologier. Derudover betyder IP-telefoni, at datterselskaber eller afdelinger i udlandet kan opnå anseelige besparelser. Endelig gør de høje udlandstakster det til en rigtig god forretning at anvende IP-telefoni.

Læs hele artiklen på www.mediawatch.dk under "Artikler".

Mere fra MediaWatch

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs