MediaWatch

Siemens ind i Brasilien

Siemens opstart i Brasilien markerer begyndelsen til et kapløb mellem de internationale udbydere af telekommunikationsudstyr, der hver især forsøger at positionere sig forud for næste runde af GSM baserede driftslicenser, skriver Financial Times.

Runden vil finde sted i starten af 2001 og udbyderne forventes at investere et flercifret milliardbeløb i dollars for at imødekomme den store efterspørgsel på det brasilianske marked for mobiltelefoni. Ifølge den statlige regulator Anatel vil markedet for mobil telefoni således vokse fra godt 15 millioner brugere sidste år, til rundt regnet 58 millioner i 2005 og kræve investeringer i størrelsesordenen 38,2 milliarder dollar.

De nye licenser vil åbne op for især europæiske udbydere, der i kraft af at GSM-standarden længe har været den førende mobilteknologi, har et naturligt forspring i forhold til for eksempel de amerikanske, der hovedsagligt benytter de konkurrerende standarder TDMA og CDMA.

Skandinavien forventes at være pænt repræsenteret, idet både finske Nokia og svenske Ericsson er parat til at investere i Brasilien. Ifølge Edward Fernandez præsident for Nokias brasilianske mobildivision vil salget af netværk, med tiden kunne matche totalsalget af mobile håndsæt, Nokias hovedindtægtskilde med en samlet indtægt på 500 millioner dollar sidste år.

Svenske Ericsson er ligeledes overbeviste om, at man har solide fordele på GSM området. Gerhard Wiese øverste chef for Ericsson Brasilien siger, at man forventer at være særdeles succesfulde, når de enkelte operatører skal vælge salgsselskaber.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs