MediaWatch

Dansk erhvervsliv euro-klar

Adskillige analyser har peget på, at dansk erhvervsliv vil kunne komme ud i milliard investeringer, hvis de skal være euro-klar i tilfælde af et "ja" i morgen. Der har været nævnt beløb på mellem 30 til 50 milliarder kroner, som dansk erhvervsliv ville få i omkostninger i tilfælde af en euroomstilling, skriver Jyllands-Posten.

Men nu melder de største danske erhvervsvirksomheder om "klar bane", hvis euro-toget går i gang. De er ikke bange for en omstilling, som flere af dem faktisk allerede har påbegyndt. Kommunikationsdirektør i Danfoss's gør således opmærksom på, at Danfoss' sidste regnskab var opgjort i euro. Ligesom han peger på, at Danfoss's europæiske handler foregår i euro.

Ifølge cheføkonom fra Det Danske Handelskammer, Jens Brendstrup, er tre ud af fire danske service- og handelsvirksomheder allerede euro-klar i tilfælde af et "ja".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs