Detailhandel går online

MediaWatch

Skandinaver vil fremover købe flere detailhandelvarer på Internettet. Det største skift fra offline til online handel forventes at finde sted på softwaremarkedet. Ifølge Jupiter Communication vil total salget af software på Internettet i Skandinavien vokse fra nuværende 18 procent til et total salg på 51 procent indenfor fem år.

Næsten 29 procent af PC salget i Skandinavien forventes at flytte fra de traditionelle offline forretninger til online detailhandel på Internettet modsat nuværende 11 procent. Morgendagens vindervirksomheder i e-handelen i Skandinavien vil ifølge Lars Waagstein, analytiker hos Jupiter, være de virksomheder, der fokuserer på oplevelsen i e-handelsshopping. Det er nødvendigt med en kvalitativ udbyggelse af online handelsservicen, så det lykkes at fastholde de nuværende kunder og en fornuftig indkøbsstrategi for at tiltrække nye kunder.

Online indtjeningen forventes i Danmark at vokse fra 0.2 milliarder ECU i 2000 1.4 milliarder ECU i 2005. Ifølge Jupiter Communication vil online indtjeningen i Sverige vokse fra 0.6 milliarder ECU i 2000 til 2.8 milliarder ECU i 2005.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også