MediaWatch

IBM og Microsoft foreslår web-standard

Verdens IT-giganter Microsoft, IBM, Hewlett-Packard, Oracle og Sun arbejder i øjeblikket på højtryk for at komme først med Internet-software til virksomheder og e-commerce sites, som ønsker at udbyde Internet-baserede tjenester, skriver CNET. Alt sammen udspringer af en fælles forventning om, at brugerne i fremtiden vil efterspørge software via Internettet som en tjeneste, i stedet for at installere softwaren direkte på PC'en.

Microsoft og IBMs fælles nye standard kommer til at hedde Web Services Decription Lannguage, og den vil kunne oversætte de egenskaber som gør det muligt at interagere med og bruge Internet-tjenester.

Microsoft offentliggjord tidligere på året sit dot-net koncept, som kan bruges til at downloade softwareprodukter fra Microsoft via Internettet til PC'en eller til mobiltelefoner og håndholdte computere.

Mere fra MediaWatch

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs