MediaWatch

IBM og Microsoft foreslår web-standard

Verdens IT-giganter Microsoft, IBM, Hewlett-Packard, Oracle og Sun arbejder i øjeblikket på højtryk for at komme først med Internet-software til virksomheder og e-commerce sites, som ønsker at udbyde Internet-baserede tjenester, skriver CNET. Alt sammen udspringer af en fælles forventning om, at brugerne i fremtiden vil efterspørge software via Internettet som en tjeneste, i stedet for at installere softwaren direkte på PC'en.

Microsoft og IBMs fælles nye standard kommer til at hedde Web Services Decription Lannguage, og den vil kunne oversætte de egenskaber som gør det muligt at interagere med og bruge Internet-tjenester.

Microsoft offentliggjord tidligere på året sit dot-net koncept, som kan bruges til at downloade softwareprodukter fra Microsoft via Internettet til PC'en eller til mobiltelefoner og håndholdte computere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs