MediaWatch

Indrømmelser fra AOL og Time Warner

Med henblik på at opnå EU Kommissionens godkendelse af fusionen mellem AOL og Time Warner til 120 milliarder dollar, er de to selskaber gået ind på nogle af Kommissionens krav. Ifølge kilder tæt på forhandlingerne flytter selskabernes indrømmelser sig meget lidt fra de indrømmelser AOL og Time Warner oprindeligt har tilbudt, skriver Wall Street Journal.

Et punkt adskiller sig dog; selskaberne er gået med til ikke at diskriminere imod rivalerende ISP firmaer, der vil konkurrere med AOL om online-distribution af musik. Et af de største kritikpunkter omkring fusionen handler om, at Time Warner, der sidder på en af industriens største musik kataloger og er i færd med at fusionere med EMI, vil favorisere AOL i forbindelse med online distribution af musik.

Af samme grund har Time Warners fusion med AOL og handlen med EMI været årsag til omfattende monopoleftersyn fra regulerende myndigheder i både Europa og USA. Sidste uge sendte Den Europæiske Kommissions konkurrencemyndigheder et foreløbigt cirkulære ud, med anbefaling om en blokering af begge handler indtil selskaberne tilbyder tilfredsstillende indrømmelser.

Mere fra MediaWatch

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs