MediaWatch

Mediemoguler i fælles handel

Ifølge CNNfn er Murdoch og Malone på vej mod en aftale, som vil give Malone 20 procent af aktierne i Murdoch's medieselskab News Corp. i modsætning til hans nuværende 7 procent, hvormed Malone vil blive den næststørste aktieejer i News Corp. efter Murdoch selv. Til gengæld for aktierne i News Corp. skal Malone af med sine aktieandel i Gemstar-TV Guide International til Murdoch. Gemstar distribuerer blandt andet satellit-programmer.

Analytikere vurderer, at Murdoch vil bruge aktierne i Gemstar som led i en strategi med henblik på at få mulighed for at overtage den hurtigvoksende satellit-TV udbyder Hughes Electronic Corp., som bl.a. ejer den førende satellit TV-kanal i USA, Direct TV. Det skal ske ved at Murdoch tilfører Gemstar-aktierne til sit eget nyetablerede satellitselskab Sky Global Network, hvilket vil forøge værdien af Sky Global Network og dermed styrke selskabets finansielle mulighed for at overtage Hughes Electronic Corp.

Murdoch håber endvidere, at Sky Global Network vil blive så stærkt et selskab, at det kan fungere som platform for opkøb af og investeringer i også andre satellit- og Internetselskaber. Som et led i denne strategi ønsker Murdoch blandt andet at foretage en børsintroduktion af Sky Global Network senere i år.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs