MediaWatch

Intelligente manualer på Internet

Først skal man finde dem, og så skal man være ekspert for at forstå dem! Manualer til mobiltelefoner, videobåndoptagere eller digitale kameraer er væsentlige men ikke altid til fuld nytte, selv når de er fundet frem af gemmerne. Ifølge en ny, dansk markedsanalyse anvender over 85 procent af alle brugere manualer, når de skal til at bruge et nyt produkt. Men 40 procent forstår ikke meget af det, der står i manualerne og 35 procent har lyst til at anvende manualer på Internet.

Et nyt dansk Internet-selskab, WorldManuals.com A/S, har ambitionen at gøre livet lettere for alle brugere af consumer electronics. WorldManuals.com har udviklet et system, der præsenterer manualer med udgangspunkt i brugerens behov, således at brugeren kun møder oplysninger, der er relevante, inspirerende og letforståelige. WorldManuals.com er uafhængig af producenter, og selskabet vil i løbet af kort tid præsentere intelligente manualer for de mest anvendte produkter inden for det voldsomt stigende udbud af consumer electronics. Målet er at etablere en global standard for, hvordan fremtidens intelligente manualer på Internet skal se ud.

Udover internet-siten baserer forretningen WorldManuals.com sig først og fremmest på en business-to-business model med udgangspunkt i detaljeret viden om anvendelsen af consumer electronics. Denne viden opbygges i forbindelse med brugernes interaktion med de intelligente manualer på siten. Løbende dataindsamling sætter WorldManuals.com i stand til at tilbyde en række individuelle analyser til den globale consumer electronics industri, større detailkæder og annoncører. Disse analyser kan blandt andet anvendes i forbindelse med udvikling og markedsføring af nye produkter.

Endvidere vil manual-systemet blive tilbudt som ASP-løsning til producenter af consumer electronics samt en række detailkæder. Det vil sige, at disse får mulighed for at integrere systemet som en del af deres egne sites. Endelig vil systemet blive tilbudt virksomheder, der ønsker, at manualer til virksomhedens internt anvendte produkter, præsenteres på en ensartet og konsistent måde.

For at sikre, at "bruger til bruger" tanken er konsistent, introducerer WorldManuals et brugerpanel, som kommenterer manual-forklaringerne, leverer Tips & Tricks og hele tiden sørger for, at instruktionerne er enkle og relevante. Besøgende på WorldManuals.com har endvidere adgang til at etablere deres egen manualsamling med direkte links til ofte benyttede instruktioner som for eksempel:

WorldManuals.com får verdenspremiere i løbet af fjerde kvartal 2000, og selskabet vil i første omgang koncentrere sig om ganske få markeder. Selskabet lancerer systemet i et land af gangen, og planen er at åbne på de europæiske hovedsprog inden udgangen af næste år.

Foreløbig står 15 danske investorer bag WorldManuals.com. I bestyrelsen for selskabet sidder Jørgen Gransøe (formand), adm. direktør i Impiric A/S; Jens Heimburger, vice president i Valtech S.A.; Mark Patterson, adm. direktør i Patterson A/S; Christian Scherfig, advokat og partner i Lindh Stabell Horten; Peter Linder, adm. direktør i PL Management Consulting A/S; og Morten Efferbach, salgschef i EMC Computer Systems A/S.

Mere fra MediaWatch

Top 20: To premierer strøg til tops

En sæsonpremiere på DR1 og en programpremiere på TV 2 trak flest seere til flow-tv i sidste uge, mens DR's seneste søndagsdrama havde det sværere.

Seneste nyt

Se flere jobs