MediaWatch

TV 2 ønsker eget multiplex

Det ventes, at partierne bag medieforliget i nær fremtid endelig beslutter, at sendenettet skal etableres, og ifølge udkastet til medieforligsteksten vil man udbyde hele 18 digitale kanaler i nettet i 2002, fordelt på fire landsdækkende multiplexer.

Direktøren for TV 2/Bornholm, Jan Jørgensen, der også sidder i TV 2s digitale udvalg, sagde fredag på en konference i København, at TV 2 skal bruge plads til TV 2, TV 2 Zulu og den projekterede TV2D - den planlagte rene digitale kanal. Og det kræver et eget multiplex.

TV 2 og DR fastholder støtten til et jordbaseret net, blandt andet fordi man vægter mobiliteten højt, det vil sige at seere kan se digital TV i campingvogne og lignende og fra nye mobile apparater. Alternativet er, at lade den igangværende digitale udvikling ske alene på satellit, kabel og Internet. Lovudkastet til medieforliget er til høring med svarfrist fredag den 29. september.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs