MediaWatch

TV 2 ønsker eget multiplex

Det ventes, at partierne bag medieforliget i nær fremtid endelig beslutter, at sendenettet skal etableres, og ifølge udkastet til medieforligsteksten vil man udbyde hele 18 digitale kanaler i nettet i 2002, fordelt på fire landsdækkende multiplexer.

Direktøren for TV 2/Bornholm, Jan Jørgensen, der også sidder i TV 2s digitale udvalg, sagde fredag på en konference i København, at TV 2 skal bruge plads til TV 2, TV 2 Zulu og den projekterede TV2D - den planlagte rene digitale kanal. Og det kræver et eget multiplex.

TV 2 og DR fastholder støtten til et jordbaseret net, blandt andet fordi man vægter mobiliteten højt, det vil sige at seere kan se digital TV i campingvogne og lignende og fra nye mobile apparater. Alternativet er, at lade den igangværende digitale udvikling ske alene på satellit, kabel og Internet. Lovudkastet til medieforliget er til høring med svarfrist fredag den 29. september.

Mere fra MediaWatch

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs