MediaWatch

Intel udsender indtægtsadvarsel

Intel begrunder den overraskende advarsel med en faldende efterspørgsel på computere i Europa. Selskabet forventer således at indtægterne maksimalt vil stige med 3 til 5 procent i forhold til andet kvartals indtægter på knap 66,5 milliarder kroner, skriver Financial Times.

Det at advarslen kommer som en overraskelse skyldes, at der traditionelt set er tale om stærke tredje kvartaler med stigende produktion hos producenterne grundet blandt andet forventninger til et stigende salg i forbindelse med skolestart for mange studerende.

Indtægten er lavere end først forventet, men Intel ønsker ikke at oplyse, hvor meget tabet reelt beløber sig til. Selskabet ønsker heller ikke at kommentere indtjeningen per aktie. Ifølge analytikerne er dette tal i omegnen af 3,20 kroner per aktie.

Intels advarsel, der kom efter regulær handel betød et omgående frasalg af aktier i computer og chipselskaber. Selskabet egen aktie havde ved handlens afslutning tabt 2,5 procentpoint og lukkede i en slutkurs af 62 dollar. Dette fald blev væsentlig mere signifikant i den udvidede handel der sendte aktien i styrtdyk til kurs 48,88.

I kraft af sin position som den førende leverandør af mikroprocessorer og chips til computerindustrien er Intels finansielle formåen en rettesnor for en betydelig del af sektoren. Det forventes derfor at selskabets nedjustering vil starte et decideret frasalg af teknologiaktier, hvilket igen vil føre til markante fald i Nasdaq og Dow Jones indekserne, hvor Intel indtager en central rolle.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs