MediaWatch

Ericsson mangler indtjeningsevne

Ericssons aktie faldt betydeligt efter det amerikanske brokeren Sandford C. Bernsteins analytiker Paul Sagawa reducerede sin rating af selskabet fra "market perform" til "underperform". Begrundelsen var bekymringer for selskabets potentielle indtjening i forbindelse med de nye trådløse højhastighedsnetværk, skriver CNET.

Ifølge Sagawa vil Ericsson ikke være i stand til at møde forventningerne for indtægt og profitabilitet på såvel trådløs infrastruktur som håndsæt.

Aktiemarkedet reagerede negativt ovenpå meddelelsen og efter den afsluttende handel var aktien således handlet 1,59 dollar ned til en slutkurs på 16,41. Et fald på 9 procentpoint.

Ericsson og andre leverandører af teleudstyr konkurrerer om ordrer på trådløse netværk til en forventet værdi af 1600 milliarder kroner. Teleoperatøren France Telecom med flere siger at man vil pålægge leverandørerne at disse sørger for en hurtig levering samt sørger for finansiel opbakning i forbindelse med ordrerne på de nye netværk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs