MediaWatch

Ingen reelle midler mod piratkopiering

Ifølge en undersøgelse udført af Forrester Research, vil bogbranchen tabe 1,5 milliarder, mens musikbranchen vil tabe hele 3,1 milliarder inden slutningen af år 2005. Det vil gå knapt så hårdt ud over film- og spilindustrien, hvor der ikke er den samme tradition for samlermani, skriver CRN.

I forbindelse med undersøgelsen har Forrester interviewet 50 virksomheder fra fem forskellige afdelinger af musikindustrien. Virksomheder der producerer musik, bøger, film, TV og computerspil. Strategien er den samme hos producenterne, der alle vil installere DRM teknologi til at forhindre udveksling af filer med indhold. Næste tiltag bliver retssager, hvis ikke ophavsretten respekteres.

Men ifølge Ph.D. Eric Scheirer vil forbrugerne ikke finde sig i hverken restriktiv teknologi eller regler. Retssager vil kun resultere i at internetbrugerne går under jorden og gemmer sig bag internettjenester som Gnutella og Freenet. For at undgå at miste kontrollen over situationen, vurderer Scheirer, at underholdningsindustrien bør være mere imødekommende overfor Internettet. Ved begrebet "collapse of control" sker der det, at fildeling over Internettet overtager den normale distribution. Noget der vil komme de udøvende kunstnere til gode.

Mere fra MediaWatch

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs