MediaWatch

Mobilcom presses af UMTS-gevinst

Mobilcom vandt for nylig - i fællesskab med France Telecom - en af de seks UMTS-licenser i Tyskland. Prisen var 16,37 milliarder D-mark. For at få råd til at betale licensen ønsker Mobilcom nu at sælge sine 77 procent aktier i Freenet.de, som er Tysklands tredjestørste Internet udbyder, skriver Financial Times.

France Telecom, som allerede ejer 28 procent af Mobilcom, har udtrykt interesse for at overtage yderligere andele af Mobilcom's aktiviteter, herunder Freenet. France Telecom har i forvejen option på at erhverve yderligere 40 procent af Mobilcom og mener tilsyneladende, at Freenet kunne være et passende supplement til selskabets egen Internet portal Wanadoo. Analytikere peger på, at andre mulige købere kunne være en række af de øvrige store Internet selskaber i Europa som tyske T-Online, italienske Tiscali eller spanske Terra Networks.

- Freenet er et attraktivt aktiv, fordi det vil give den endelige køber en kritisk masse af Internet abonnenter på Europa's største Internet marked, siger den engelske analytiker Melissa Earlam fra London. Udtalelsen kommer, selvom Freenet har haft det vanskeligt i konkurrencen med Europa's største Internet portal T-Online samt AOL Europe.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs