MediaWatch

Microsoft udvikler bil-computere

Den ny software vil blive baseret på Windows CE, der er et operativt system, der er udviklet til en ny form for bil-computer med håndfri kommunikation, internetadgang, hurtig adgang til havariassistance og hjælp i nødstilfælde, skriver CNN.

Allerede i marts indgik Microsoft og japanske Denso en samarbejdsaftale om Windows CE. Med den ny aftale bliver flere parter involveret i udviklingen af navigationsudstyret . Det betyder, at omkostningerne i forbindelse med udviklingen af udstyret, vil blive reduceret væsentligt for de enkelte parter. Det nye navigationssystem forventes at komme på det japanske marked i 2001 eller 2002.

De fem japanske firmaer, der samarbejder med Microsoft, er Japans største bilkomponent-fabrikant Denso Corp., Aisin AW Co.Ltd., Mitsui Co. Ltd., Clarion Co. Ltd. og Xanavi Informatics Corp.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs