MediaWatch

Telecom Italia vil have franske Jet

Buddet, der fremsættes af Telecom Italias franske datterselskab 9 Telecom, lyder på 900 millioner euro og er blevet enstemmigt vedtaget af Jets supervisory bestyrelse, skriver Financial Times.

9 Telecom og Jet blev grundlagt i 1989 og har salgsmæssigt samme størrelse. Det franske selskab havde sidste år en konsolideret omsætning på 73,1 millioner euro. I første halvår 2000 var omsætningen på 45,2 millioner euro.

Det italienske datterselskab, der har knap 700,000 brugere udtaler, at handlen følger selskabets strategi om at blive ledende indenfor internetadgang, data, netværk og online multimedia services. Ifølge bestyrelsesformand Bernard Merchant vil handlen blive finansieret dels gennem lån og dels gennem kapitalforøgelse.

9 Telecom, der i den forestående handel bistås af Societe Generale og Lehman Brothers, forventes at åbne sit bud den 28 september. Lukningen vil ske i starten af november. Et offentliggjort resultat forventes i midten af samme måned.

Telecom Italia har ligeledes planer om at udvide sine aktiviteter på det franske mobilmarked. Planen er i den forbindelse at udvide andelen i den tredje mobiloperatør i Frankrig Bouygues Telecom.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs