MediaWatch

Folkelig indflydelse på TV forsvinder

Organisationerne reagerer mod det lovforslag om medieforliget, som kulturministeriet netop har sendt til høring hos markedets aktører. Lovforslaget indeholder nemlig et forslag om, at de nuværende programråd skal erstattes af et centralt Public Service Råd, som skal bestå af medieforskere og politisk udpegede medlemmer.

- Hvis programrådene forsvinder, vil det betyde at den direkte, folkelige indflydelse og dialog om programmerne i DR og TV 2 vil forsvinde. Det er en svækkelse af borgernes indflydelse på programmerne, både regionalt og landsdækkende, siger Preben Sørensen fra Arbejdernes Radio og Fjernsynsforbund til Aktuelt.

Også de øvrige danske lytter- og seerorganisationer tager afstand fra nedlæggelse af de programråd, som medieforskere tidligere har karakteriseret som nytteløse narresutter. TV 2 selv har kun gode erfaringer med programrådene, og informationschef Lasse Bjerre peger på, at det er et af de få steder, hvor der er etableret en platform for dialog med seerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs