MediaWatch

Folkelig indflydelse på TV forsvinder

Organisationerne reagerer mod det lovforslag om medieforliget, som kulturministeriet netop har sendt til høring hos markedets aktører. Lovforslaget indeholder nemlig et forslag om, at de nuværende programråd skal erstattes af et centralt Public Service Råd, som skal bestå af medieforskere og politisk udpegede medlemmer.

- Hvis programrådene forsvinder, vil det betyde at den direkte, folkelige indflydelse og dialog om programmerne i DR og TV 2 vil forsvinde. Det er en svækkelse af borgernes indflydelse på programmerne, både regionalt og landsdækkende, siger Preben Sørensen fra Arbejdernes Radio og Fjernsynsforbund til Aktuelt.

Også de øvrige danske lytter- og seerorganisationer tager afstand fra nedlæggelse af de programråd, som medieforskere tidligere har karakteriseret som nytteløse narresutter. TV 2 selv har kun gode erfaringer med programrådene, og informationschef Lasse Bjerre peger på, at det er et af de få steder, hvor der er etableret en platform for dialog med seerne.

Mere fra MediaWatch

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs