MediaWatch

Belgisk UMTS-auktion på vej

Samtidig har den belgiske regering besluttet at fastsætte en minimumspris på 90 millioner engelske pund pr. licens, skriver ZDNet. Den belgiske minister for telekommunikation Rik Daems forventer dog, at salget af de fire licenser vil indbringe mindst 900 millioner engelske pund svarende til 1,5 milliarder euro. Tilsvarende auktioner for fem licenser i England og seks licenser i Tyskland indbragte for nylig henholdsvis 22 milliarder euro og 28 milliarder euro.

Licenserne skal give de vindende selskaber adgang til at udvikle højhastigheds UMTS netværk med henblik på at skabe Internet- og multimediaprodukter til mobiltelefoner. Indtægterne fra de fire licenser skal efter planen anvendes til at nedbringe gæld.

Internet guruen Nicholas Negroponte, direktør for MIT Media Lab, har for nylig udtalt sig kritisk over for både udviklingen af 3. generations mobiltelefoni og de europæiske auktioner herom. Efter Negroponte's opfattelse vil forbrugerne være tilfredse med de muligheder, som GPRS tilbyder, og vil ikke være indstillet på at betale store summer penge for UMTS-tjenester og -produkter. ZDNet skriver, at British Telecom i august skulle have indrømmet, at forbrugerne vil komme til at betale mange penge for fremtidens mobiltelefoner, fordi teleselskaberne skal dække omkostningerne ved at opnå licenser og bygge nye netværk.

Mere fra MediaWatch

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs