MediaWatch

GSM-telefoner er tilstrækkelige

Vognmænd chauffører og andre, som arbejder udenfor virksomheden, behøver ikke at investere i nye WAP-telefoner for at komme i gang med tredje generation Internet og dermed via telefon kunne søge oplysninger hjemme i virksomhedens Edb-systemer, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge virksomheden KnowledgeMann i Glostrup, kan brugerne nøjes med at bruge en GSM-mobiltelefon. Firmaet har lanceret et SMS informationscenter (SMSIC), der gør det muligt for medarbejdere, som arbejder udenfor virksomheden at sende SMS forespørgsler hjem til hovedkvarteret. Svaret kommer efterfølgende sekunder efter i form af en SMS-besked.

Det er dog nødvendigt at installere en Windows Computer, til at generere de oplysninger chaufførerne har behov for i så små størrelser som SMS giver mulighed for. Nyheden bekræfter den kritik som den finske forsker Arto Karila og flere danske teleeksperter nu tilslutter sig, nemlig at UMTS, der endnu ikke har set dagens lys, er forældet, for dyr og ikke kan mere end GSM. Allerede fra næste år får GSM-nettet nemlig nøjagtig de samme funktioner, som UMTS nettet tilbyder.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs