MediaWatch

Tysk teleregulator undersøger Deutsche Telekom

RegTP har på baggrund af en begrundet mistanke om mulig diskriminering startet en undersøgelse af Deutsche Telekom. Målet er, at afdække hvorvidt teleoperatøren i forbindelse med prissætningen af dets internet adgang forfordeler sit eget mobilselskab T-Online fremfor konkurrenrende service udbydere, skriver Reuters.

Ifølge en talsmand for den Bonn baserede regulator vil man nu undersøge, om det rent faktisk er tilfældet, at den tyske teleoperatør lader de konkurrerende internet service udbydere betale ekstra i forhold til dets egen udbyder T-Mobile. Deutsche Telekom ejer 81,7 porcent af aktieandelen i selskabet.

I dag forholder det sig således, at tyske internet udbydere der gerne vil koble sine brugere på Internettet og samtidig ikke har et eget net til disposition, betaler Deutsche Telekom en afgift for brugen af dets linjer. Dette vil nu blive gået efter i detaljer. Ifølge RegTP ønsker man at afgøre sagen så hurtigt som muligt, men opgiver for nærværende ikke nogen slutdato.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs