MediaWatch

Lavpris frem for sikkerhed

En undersøgelse foretaget af Jupiter Communications i samarbejde med det europæiske analysefirma Ipsos viser, at hvis europæiske Internet shoppere skal motiveres til at købe flere produkter via Internettet, så er lavere priser en bedre motivationsfaktor end forbedret sikkerhed omkring kreditkort-numre og andre personlige oplysninger.

Således gav 57 procent af de adspurgte Internet shoppere udtryk for, at de satte lavere priserne i højsædet, mens 42 procent i højere grad ville lægge vægt på forbedret sikkerhed omkring Internet handel. I Skandinavien angav hele 62 procent af brugerne lavere priser som deres primære motivationsfaktor, mens tallet for England og Tyskland var 50 procent. Mark Mulligan fra Jupiter tolker tallene som et tegn på, at de europæiske Internet shoppere er ved at have overvundet frygten for at handle på Internettet.

Undersøgelsen viser også, at især folk, der bruger meget tid på Internettet, fokuserer mest på prisen frem for sikkerheden, mens det modsatte gør sig gældende for folk, som bruger mindre tid på Internettet.

Skandinavien har ifølge undersøgelsen mange erfarne Internet brugere, som bruger meget tid på informationsrelaterede websites. For eksempel har 40 procent af de skandinaviske brugere besøgt websites med sundheds- og helbredsoplysninger, mens dette tal i England, Tyskland og Frankrig kun er 17 procent. Og 26 procent af de skandinaviske brugere anvender Internettet til bankforretninger, mens gennemsnittet i de øvrige lande ligger på 14 procent.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs