Europa på vej mod software patenter

MediaWatch

En endelig afgørelse vil imidlertid først finde sted på en konference i november, hvor Patentorganisationens 19 medlemslande deltager, herunder Danmark, skriver Wall Street Journal.

I dag kan software ikke patenteres i Europa, men nyder i stedet en ophavsretlig beskyttelse. En række multinationale selskaber presser imidlertid på for at få en ensartet international retsstilling og ønsker, at der bliver skabt mulighed for at opnå internationale patenter.

På den anden side er en række kræfter på markedet imod en ordning, hvor software kan patenteres. Grupper af softwareudviklere er således imod forslaget, idet de frygter, at de store softwarevirksomheder vil bruge et globalt patent til at beskytte deres standardsoftware og dermed hindre innovativ konkurrence.

Endvidere er en række af medlemslandene i Den europæiske Patentorganisation imod forslaget, herunder store lande som Tyskland, England og Frankrig. Disse lande frygter blandt andet en situation som i USA, hvor der er en overflod af retstvister og retssager, fordi det er muligt at patentere software.

Europa-Kommissionen arbejder desuden på et direktiv om patenter, som forventes at blive præsenteret inden årets udgang.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også