MediaWatch

Europa på vej mod software patenter

En endelig afgørelse vil imidlertid først finde sted på en konference i november, hvor Patentorganisationens 19 medlemslande deltager, herunder Danmark, skriver Wall Street Journal.

I dag kan software ikke patenteres i Europa, men nyder i stedet en ophavsretlig beskyttelse. En række multinationale selskaber presser imidlertid på for at få en ensartet international retsstilling og ønsker, at der bliver skabt mulighed for at opnå internationale patenter.

På den anden side er en række kræfter på markedet imod en ordning, hvor software kan patenteres. Grupper af softwareudviklere er således imod forslaget, idet de frygter, at de store softwarevirksomheder vil bruge et globalt patent til at beskytte deres standardsoftware og dermed hindre innovativ konkurrence.

Endvidere er en række af medlemslandene i Den europæiske Patentorganisation imod forslaget, herunder store lande som Tyskland, England og Frankrig. Disse lande frygter blandt andet en situation som i USA, hvor der er en overflod af retstvister og retssager, fordi det er muligt at patentere software.

Europa-Kommissionen arbejder desuden på et direktiv om patenter, som forventes at blive præsenteret inden årets udgang.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs