MediaWatch

Telefónica vil byde på østrigsk UMTS-licens

Selskabet der gennem European Telecom et datterselskab af dets Telefónica Data enhed har været en del af det østrigske marked siden feburar 1999 vil byde på UMTS-licenserne via sin Telefónica Intercontinental enhed, skriver WSJ.

Den østrigske regering udbyder 17 frekvens-blokke der giver vinderne lov til at operere tredje generations mobiltelefoni. Antallet af licenser afhænger af resultatet af auktionen. Denne auktion forventes at udmønte sig i 4 til 6 licenser.

Telefónica siger at den østrigske UMTS auktion er opdelt i to faser. Dels en prækvalifikationsfase hvor de involverede parter skal præsentere teknisk, finansiel og legal dokumentation for at kvalificere sig til selve auktionen. Denne følger dernæst og forventes at starte i november.

Telefónicas enhed Telefónica Moviles overvejer ligeledes at forme et konsortium ved hjælp af internationale og lokale pertnere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs