MediaWatch

AltaVista strammer op

Webportalen AltaVista er i færd med omstruktureringer. Størstedelen af aktiviteter lægges ind under hovedkvarteret i Palo Alto Californien. De fleste ansatte i Shopping.com i Irvine Cal. vil blive flyttet til Palo Alto kontorerne, en del vil blive opsagt. AltaVista har 900 ansatte, skriver CNET.

Målet med opsigelserne er at sætte tempoet op for hvornår firmaet vil blive profitabelt. De Nordamerikanske operationer forventes at give overskud så tidligt som 31. januar.

Den anden fyringsrunde indenfor 5 måneder kommer i forbindelse med, at webportaler generelt inklusive AltaVista, forsøger at komme tilbage i søgelyset.

AltaVista anses for at være pionér indenfor søgemaskineområdet og har derfor forsøgt at komme tilbage på markedet ved at peppe sit image og sine servicer op, så de kunne nå Yahoo i den interne konkurrence. Forsøget mislykkedes og i dag er de tre førende webportaler Yahoo, AOL og MSN. AltaVista er nede på en 13. plads, ifølge en undersøgelse foretaget af PC Data.

Firmaet CMGI købte sidste år AltaVista for 2,3 milliarder dollar og annoncerede senere på året en ny reklamekampagne til 120 millioner dollar, der skulle bruges til målrettet at markedsføre AltaVista som en altomfattende webportal. Nu omlægges strategien til at markedsføre AltaVista som nr. et indenfor søgemaskiner.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs