MediaWatch

Langt igen for det mobile Internet

Det udtaler Mats Lindoff til Finanstidningen i Sverige. Mats Lindoff var indtil for nylig chef for Ericssons GSM-område og arbejder i dag i et delvist Ericsson-ejet teknologi-selskab. Lindoff vil gerne være med til at dæmpe forventningerne til det mobile Internet, fordi det efter hans opfattelse skal igennem flere faser, før massemarkedet opstår.

- På markedet er der en manglende forståelse af, at det mobile Internet ikke engang er kommet igennem sin tekniske fase. Først når det er sket, kan man sætte den utrolig vigtige humane fase i gang, hvor teknikken gøres tilgængelig for den brede kundemasse, siger Mats Lindoff.

Lindoff tror således, at det mobile Internet til at starte med vil få en begrænset brugerskare af folk, som er interesseret i ny teknik og gerne prøver afprøver nye teknologiske muligheder. Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult udtaler til mediawatch.dk, at Lindoff's påstande er rent sludder. Han henviser blandt andet til en ny undersøgelse foretaget af Vilstrup Interactive, som viser, at det er et bredt udsnit af den danske befolkning, som anvender WAP i dag. Dette stemmer overens med John Strand's egne erfaringer og hænger ifølge John Strand sammen med, at en række WAP-services faktisk er nemmere at bruge, end de tilsvarende services på Internet. Det gælder blandt andet services fra Interflora og Nordisk Film m.fl.

John Strand peger på, at producenterne af WAP-telefoner har været for langsomme med at levere WAP-telefoner, men at strømmen af WAP-telefoner til gengæld nu er dramatisk stigende. I dag er der ifølge John Strand således solgt cirka 40 millioner WAP-telefoner på verdensplan.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs