MediaWatch

Telia sælger netkapacitet til Telenor

Aftalen, der har en værdi af 390 millioner svenske kroner, løber over ti år og indebærer, at Telenor i første omgang outsourcer servicen af den erhvervede netkapacitet til Telia. Det er så Telias opgave at opbygge det påkrævede udstyr til brug i Europa og USA. Aftalen åbner ligeledes op for en mulig udbygning af samarbejdet mellem de to selskaber.

Telia og Telenor er som flere af de store operatører medlem af TAT 14, et nyt transatlantisk kabel med meget høj kapacitet. Kablet ventes i december at nå frem til fem steder i Europa herunder Danmark, hvor Telia ejer en søkabelstation.

For at nå ud til kunderne i Europa kræves det imidlertid, at den enkelte operatør får adgang til den del af nettet, der løber mellem den kystbaserede søkabelstation og det indenlandske punkt, hvor trafikken sluses videre til kunden.

Det er denne adgang, som Telenor køber sig til via handlen med Telia.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs