MediaWatch

Networkingsafgift fastholdes

I år er afgiftssatsen på finansloven fastsat til 8,90 kroner pr. indbygger i en tv-stations tilladelsesområde, næste år forventes satsen at blive på 9,13 kroner pr. indbygger. Det er en stigning på 2,6 procent - svarende til den forventede pris- og lønudvikling i samfundet. Det viser de seneste beregninger fra Kulturministeriet.

Når afgiften kan fastholdes på uændret niveau, skyldes det, at der er blevet langt flere tv-stationer om at betale afgiften end tidligere. Det gælder både i år 2000 og 2001. I år 2000 er det aftalt, at afgiftsprovenuet skal være 20 millioner kroner, mens det i år 2001 skal være på 30 millioner kroner.

Netop på grund af de mange nye stationer i år, vil afgiftsprovenuet blive langt større end aftalt for år 2000. I stedet for 20 millioner kroner ville staten få 28 millioner kroner ind, fordi der er kommet så mange nye tv-stationer til. Derfor vil kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen foreslå ordførerne bag medieforliget 1997-2000, at man søger om Finans-udvalgets tilslutning til at nedsætte networking-afgiften fra 8,90 kr. til 6,20 kr. pr. indbygger i år 2000.

- Det er kun rimeligt, at kommercielle tv-stationer skal betale for at benytte sig af det offentlige gode, som sendefrekvenser og eneret på tv-reklamer i lokalområdet er. Også i andre lande betaler kommercielle radio- og tv-stationer koncessionsafgift til staten for tilladelse til at sende. De nyeste beregninger viser, at tv-stationerne kan forvente afgifter på samme niveau, som de har forventet for i år. Der er derfor ingen, der får det væsentligt ringere på grund af networking-afgiften, siger kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen.

Mere fra MediaWatch

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs