MediaWatch

Vodafones aktier går ned

Vodafone var en af de store tabere da FTSE 100 lukkede for handlen i går. Aktien blev handlet 4,5 procentpoint ned. Baggrunden er nervøsiteten forbundet med Hutchinson Whampoas salg af sin aktiedel i selskabet, skriver Financial Times.

Det Hong Kong baserede konglomerat, der netop i disse dage er i færd med at sælge sin andel på 3,4 procent i det engelske mobilselskab for et rekordbeløb på over 6 milliarder engelske pund, har skabt en forøget frygt blandt investorerne, hvilket nu ses i nedgraderingen i aktiekursen.

Salget foretages som et såkaldt konvertibelt obligationssalg. Det vil sige, at selskabet laver en obligation, der i dette tilfælde bliver konverteret til aktier i Vodafone i løbet af tre år.

Indtil nu har Hutchinson Whampoa solgt godt 1 procent af dets 3, 47 procents store andel via denne form for handel. Handlen forventes at være den næststørste af sin art.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs