MediaWatch

Napsterbesøg firdoblet

Det kontroversielle site Napster, der tilbyder gratis download af musik, er gået hen og blevet uhyre populært. Ifølge en rapport offentliggjort af Media Metrix har sitet firdoblet sit besøgstal i løbet af det sidste halve år. Ironisk nok er besøgstallet steget kolossalt i kølvandet på sagen mod sitet, der af musikbranchen beskyldes for pirateri, skriver Financial Times.

Napster er i øjeblikket placeret på en 47. plads over de mest brugte programmer for PC brugere i USA. Siden februar hvor Media Metrix begyndte sin overvågning, er sitet gået fra 1,1 millioner brugere til en foreløbig rekord på 4,9 millioner i juli måned. Dette tal svarer til at 6 procent af omkring 80 millioner amerikanske hjemme-PC brugere med internetadgang har besøgt sitet.

Juli måned blev ekstraordinær hvad angik trafikken, idet Napster her vandt en midlertidig sejr over dets sagsøgere og således undgik en lukning i første omgang.

Napster oplevede i sidste uge et tilbageslag, da det amerikanske patent og varemærkeråd gjorde det klart, at sitet ikke kunne søge immunitet i kraft af Audio Home Recording Act fra 1992. Dette var ellers et af sitets forsvarslinjer i den forestående retssag.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs