MediaWatch

Ericssons og Microsofts i mobil e-mailventure

De to selskaber udtaler i en fælles pressemeddelelse, at joint-venturet, der er en del af et større strategisk samarbejde, fra og med i dag har startet sine operationer og at de første løsninger baseret på selskabernes produkter, kan forventes i slutningen af året.

Ifølge de to ejere har EU-kommisionen lovet, at selskabet ikke vil blive genstand for yderligere fusions-undersøgelser og dermed er de lovmæssige rammer for selskabet på plads.

Det nye selskab, der har fået navnet Ericsson Microsoft Mobile Venture AB, vil integrere Microsoft Windows 2000 Server og Microsoft Exchange platforme med Ericssons infrastruktur og mobile internet-teknologi. Målet er at levere mobile e-mail løsninger til teleoperatører verden over. Den daglige ledelse vil blive forestået af Ulf Avrin og hovedsædet vil være i Stockholm med regionale centre fordelt rundt om i verden. Ericsson vil eje 70 procent af selskabet, mens Microsoft har de resterende 30 procent.

Ericsson forventer, at brugen af mobil telefoner og andre mobile apparater i 2003 vil have overhalet PC en som det mest benyttede værktøj til internetadgang. Samtidig forventer selskabet at antallet af mobile internet-abonnenter vil nå 1 milliard i 2005.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs