MediaWatch

Wind overvejer opkøb af Vodafone datterselskab

Wind der har det italienske elektricitetsselskab Enel og teleoperatøren France Telecom som ejere har tilsluttet sig gruppen af interesserede købere af britiske Vodafones datterselskab Infostrada, skriver Financial Times.

Den britiske gigant vil i løbet af de nærmeste dage afgøre om hele selskabet skal sælges eller om man blot vil nøjes med at udbyde 49 procent af aktierne. Infostrada forventes at kunne indbringe selskabet i omegnen af 11 til 14 milliarder euro.

Franco Tato administrerende direktør for Enel siger at Winds eventuelle overtagelse af Infostrada vil sammenføje to teleoperatører der med deres veludbyggede infrastruktur ville kunne skabe rum for rationaliseringer.

Kapitalen til opkøbet af Infostrada vil Enel finde ved at hæve sin debt to equity ratio hvilket vil frigøre totredjedele af købssummen. Den sidste tredjeldel vil selskabet finde ved at frasælge dele af dets aktiviteter. En anden mulighed kunne være at tilbyde Vodafone en blanding af penge og aktier i Wind.

Tato ønsker ikke at kommentere disse spekulationer. En sådan model vil i øvrigt være besværlig idet Vodafone og Enel gennem deres datterselskab Omnitel byder på ltredje generations licenser i den kommende italienske auktion der finder sted i starten af oktober.

Den italienske regering har advaret om at ejeren af en 3G licens ikke må have fælles aktieejerskab med en anden 3G licens ejer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs