MediaWatch

V: Ingen regulering af Internettet

"Internettets er uregerligt. Det kan ikke reguleres, fordi geografiske grænser er nøglen til lovgivning i den virkelige verden. Men Internettet kender ingen grænser. De computere, som udgør Internettet, er spredt over hele verden. Det vil sige, at vi kan få adgang til at se billeder eller læse tekst på Internettet uanset, hvor i verden det kommer fra. Denne decentrale struktur betyder, at det reelt er umuligt for det danske folketing at lovgive om indholdet på Internettet - en sådan lovgivning kan simpelthen ikke håndhæves", skriver Venstre i deres IT-politiske oplæg "IT, Friheden og Fremtiden", som partiet lancerede fredag.

Ifølge Venstre er Internettet et meget magtfuldt medie, som fremmer politisk frihed og ytringsfrihed. Det hedder i oplægget, at Internettet giver alle mulighed for at kommunikere og indsamle informationer, uden at nogen myndighed kan komme imellem.

Venstre anerkender, at Internettet kan bruges til mange ulovlige foretagender blandt andet af racister, terrorister og pædofile: "Det er den risiko, vi løber ved at være et dynamisk og åbent samfund. Vi opfinder nye teknologier, som kan bruges og misbruges. På den måde er Internettet ikke væsensforskellig fra telefonsystemet eller det gamle postvæsen. Kriminelle gør også brug af telefonen eller posten til at udføre deres ulovligheder. Men det betyder ikke, at vi ønsker at forbyde telefonsamtaler eller fjerne brevhemmeligheden fra Grundloven", skriver Venstre.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs