MediaWatch

Danmark mister e-parathed ved UMTS auktion

Det er budskabet fra Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) på konferencen e-Scandinavia, som afholdes torsdag og fredag i Bella Centret.

De skandinaviske lande er i førerposition på alle vigtige parametre i den nye økonomi. Men i modsætning til Danmark har de øvrige skandinaviske lande besluttet, at de ikke vil bortauktionere licenserne til 3. generations mobilnettet. Ifølge FDIH vil en dansk licens-auktion, hvis den følger eksemplerne fra Tyskland og England, resultere i langt højere priser for mobiltelefoni og mobilt Internet for forbrugerne. Dermed vil Danmark være på vej ud af verdens top fem e-lande.

Formanden for FDIH, Gert Birnbacher udtalte fredag på konferencen:

-Et af de vigtigste kendetegn ved den såkaldte ny økonomi er mulighederne for lynhurtig og billig kommunikation via Internettet. Ved at bortauktionere licenserne til UMTS bliver kommunikationen dyrere. Det er ærgerligt, for danskerne er gennem effektiv lovgivning og hård konkurrence blevet vænnet til billig trafik og fri mobilitet på Internettet.

FDIH mener, at de højere priser automatisk vil medføre mindre kommunikation'og færre transaktioner og at de ekstra omkostninger forbundet med en bortauktionering af UMTS-licenserne er at betragte som en virtuel broafgift.

-Der er en lang række store muligheder i det mobile Internet. Det må man ikke ødelægge med en virtuel broafgift, siger Gert Birnbacher.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs