MediaWatch

Danmark mister e-parathed ved UMTS auktion

Det er budskabet fra Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) på konferencen e-Scandinavia, som afholdes torsdag og fredag i Bella Centret.

De skandinaviske lande er i førerposition på alle vigtige parametre i den nye økonomi. Men i modsætning til Danmark har de øvrige skandinaviske lande besluttet, at de ikke vil bortauktionere licenserne til 3. generations mobilnettet. Ifølge FDIH vil en dansk licens-auktion, hvis den følger eksemplerne fra Tyskland og England, resultere i langt højere priser for mobiltelefoni og mobilt Internet for forbrugerne. Dermed vil Danmark være på vej ud af verdens top fem e-lande.

Formanden for FDIH, Gert Birnbacher udtalte fredag på konferencen:

-Et af de vigtigste kendetegn ved den såkaldte ny økonomi er mulighederne for lynhurtig og billig kommunikation via Internettet. Ved at bortauktionere licenserne til UMTS bliver kommunikationen dyrere. Det er ærgerligt, for danskerne er gennem effektiv lovgivning og hård konkurrence blevet vænnet til billig trafik og fri mobilitet på Internettet.

FDIH mener, at de højere priser automatisk vil medføre mindre kommunikation'og færre transaktioner og at de ekstra omkostninger forbundet med en bortauktionering af UMTS-licenserne er at betragte som en virtuel broafgift.

-Der er en lang række store muligheder i det mobile Internet. Det må man ikke ødelægge med en virtuel broafgift, siger Gert Birnbacher.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs