MediaWatch

Danmark mister e-parathed ved UMTS auktion

Det er budskabet fra Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) på konferencen e-Scandinavia, som afholdes torsdag og fredag i Bella Centret.

De skandinaviske lande er i førerposition på alle vigtige parametre i den nye økonomi. Men i modsætning til Danmark har de øvrige skandinaviske lande besluttet, at de ikke vil bortauktionere licenserne til 3. generations mobilnettet. Ifølge FDIH vil en dansk licens-auktion, hvis den følger eksemplerne fra Tyskland og England, resultere i langt højere priser for mobiltelefoni og mobilt Internet for forbrugerne. Dermed vil Danmark være på vej ud af verdens top fem e-lande.

Formanden for FDIH, Gert Birnbacher udtalte fredag på konferencen:

-Et af de vigtigste kendetegn ved den såkaldte ny økonomi er mulighederne for lynhurtig og billig kommunikation via Internettet. Ved at bortauktionere licenserne til UMTS bliver kommunikationen dyrere. Det er ærgerligt, for danskerne er gennem effektiv lovgivning og hård konkurrence blevet vænnet til billig trafik og fri mobilitet på Internettet.

FDIH mener, at de højere priser automatisk vil medføre mindre kommunikation'og færre transaktioner og at de ekstra omkostninger forbundet med en bortauktionering af UMTS-licenserne er at betragte som en virtuel broafgift.

-Der er en lang række store muligheder i det mobile Internet. Det må man ikke ødelægge med en virtuel broafgift, siger Gert Birnbacher.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs