Danmark mister e-parathed ved UMTS auktion

MediaWatch

Det er budskabet fra Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) på konferencen e-Scandinavia, som afholdes torsdag og fredag i Bella Centret.

De skandinaviske lande er i førerposition på alle vigtige parametre i den nye økonomi. Men i modsætning til Danmark har de øvrige skandinaviske lande besluttet, at de ikke vil bortauktionere licenserne til 3. generations mobilnettet. Ifølge FDIH vil en dansk licens-auktion, hvis den følger eksemplerne fra Tyskland og England, resultere i langt højere priser for mobiltelefoni og mobilt Internet for forbrugerne. Dermed vil Danmark være på vej ud af verdens top fem e-lande.

Formanden for FDIH, Gert Birnbacher udtalte fredag på konferencen:

-Et af de vigtigste kendetegn ved den såkaldte ny økonomi er mulighederne for lynhurtig og billig kommunikation via Internettet. Ved at bortauktionere licenserne til UMTS bliver kommunikationen dyrere. Det er ærgerligt, for danskerne er gennem effektiv lovgivning og hård konkurrence blevet vænnet til billig trafik og fri mobilitet på Internettet.

FDIH mener, at de højere priser automatisk vil medføre mindre kommunikation'og færre transaktioner og at de ekstra omkostninger forbundet med en bortauktionering af UMTS-licenserne er at betragte som en virtuel broafgift.

-Der er en lang række store muligheder i det mobile Internet. Det må man ikke ødelægge med en virtuel broafgift, siger Gert Birnbacher.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også