MediaWatch

Stor udbredelse af bredbånd

Tele Danmark, World Online og Cybercity lancerede i begyndelsen af sommeren en række nye prisbillige tilbud på højhastigheds Internet-forbindelser til danskerne. Den store interesse for de nye tilbud, med fri adgang til Internettet har overrasket eksperterne, skriver Børsen.

Ifølge centerleder Knud Erik Skouby fra Institut for Telekommunikation ved DTU har de mange nye højhastighedsforbindelser blandt danskerne skabt grundlag for et gennembrud i e-økonomien,

Børsen skønner, at 50.000 danskere har højhastighedsforbindelser på baggrund af oplysninger fra Cybercity, der mener at have 20.000 kunder og World Online, der ligeledes mener at have 20.000 kunder. Tele Danmark har været forbeholden overfor at oplyse Børsen om sit kundeantal.

Analysebureauet Forrester Research forudser, at 25.000 danske husholdninger vil have adgang til højhastigheds-Internet i år. Det tyder dermed på, at Danmark allerede har overskredet Forresters prognose, selv om tallene fra World Online og Cybercity må antages også at indeholde en del mindre virksomheder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs