MediaWatch

Stor udbredelse af bredbånd

Tele Danmark, World Online og Cybercity lancerede i begyndelsen af sommeren en række nye prisbillige tilbud på højhastigheds Internet-forbindelser til danskerne. Den store interesse for de nye tilbud, med fri adgang til Internettet har overrasket eksperterne, skriver Børsen.

Ifølge centerleder Knud Erik Skouby fra Institut for Telekommunikation ved DTU har de mange nye højhastighedsforbindelser blandt danskerne skabt grundlag for et gennembrud i e-økonomien,

Børsen skønner, at 50.000 danskere har højhastighedsforbindelser på baggrund af oplysninger fra Cybercity, der mener at have 20.000 kunder og World Online, der ligeledes mener at have 20.000 kunder. Tele Danmark har været forbeholden overfor at oplyse Børsen om sit kundeantal.

Analysebureauet Forrester Research forudser, at 25.000 danske husholdninger vil have adgang til højhastigheds-Internet i år. Det tyder dermed på, at Danmark allerede har overskredet Forresters prognose, selv om tallene fra World Online og Cybercity må antages også at indeholde en del mindre virksomheder.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs