MediaWatch

eEurope 2002 hos Forskningsministeriet

Erkki Liikanen og Birte Weiss vil i dag drøfte eEurope og nye e-initiativer, samt det danske EU-formandskab i andet halvår af 2002, hvor eEurope skal være implementeret og eventuelt afløses af nye initiativer på området. Andre aktuelle emner er:

- EU-kommissionens pakke med reformforslag på teleområdet, der blev fremsat for to måneder siden og skal til behandling i Ministerrådet i løbet af efteråret.

- Den igangværende proces i EU-landene med fordeling af licenser til 3. generations mobilsendenet, UMTS.
- Iværksættelse af et par af regeringens nye, markante e-initiativer

Forud for mødet indbyder Forskningsministeriet til pressemøde med EU-kommissæren og forskningsministeren i Bella-Centrets Kongrescenter.

Erkki Liikanen er industrikommissær med ansvar for informations-samfundet og handlingsplanen eEurope 2002, som blev vedtaget på Det europæiske Råds møde i juni i år. Birte Weiss er minister med ansvar for forskning, informationsteknologi og telekommunikation.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs