MediaWatch

eEurope 2002 hos Forskningsministeriet

Erkki Liikanen og Birte Weiss vil i dag drøfte eEurope og nye e-initiativer, samt det danske EU-formandskab i andet halvår af 2002, hvor eEurope skal være implementeret og eventuelt afløses af nye initiativer på området. Andre aktuelle emner er:

- EU-kommissionens pakke med reformforslag på teleområdet, der blev fremsat for to måneder siden og skal til behandling i Ministerrådet i løbet af efteråret.

- Den igangværende proces i EU-landene med fordeling af licenser til 3. generations mobilsendenet, UMTS.
- Iværksættelse af et par af regeringens nye, markante e-initiativer

Forud for mødet indbyder Forskningsministeriet til pressemøde med EU-kommissæren og forskningsministeren i Bella-Centrets Kongrescenter.

Erkki Liikanen er industrikommissær med ansvar for informations-samfundet og handlingsplanen eEurope 2002, som blev vedtaget på Det europæiske Råds møde i juni i år. Birte Weiss er minister med ansvar for forskning, informationsteknologi og telekommunikation.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs