MediaWatch

Ingen indrømmelser fra Time Warner og EMI

Ved høringerne om monopolloven, der blev holdt i Bruxelles i går, deltog adskillige konkurrenter fra Walt Disney Co. til små pladeselskaber såvel som diverse konsulenter og advokater, skriver Wall Street Journal.

Den Europæiske Kommissions hovedkritik af handlen handler om, at Time Warner og EMI kan diktere markedsprisen og således diskriminere konkurrenter. Det mener EMI og Time Warner er forkert. De hævder at markedsandele ikke nødvendigvis er lig med magt over markedet.

EMI og Time Warner gik dog med til at bevare åbne standarder indenfor musik software. EMI og Time Warner vil ikke komme med deciderede indrømmelser, men satse på at finde vej igennem regulativer i både USA og Europa i fremtiden. Kommissionen forventes at afgøre sagen i starten af oktober.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs