MediaWatch

MP3.com taber sag om copyright

Denne gang gik det ud over siten MP3.com, der af en føderal dommer er blevet dømt til at betale Seagrams Universal Music Group et beløb, der kan ende i størrelses-ordenen 250 millioner dollar. MP3.com blev kendt skyldig i at have overtrådt reglerne for copyright, skriver Financial Times.

MP3.com måtte tidligere i år op med 150 millioner dollar for at dække de juridiske omkostninger forbundet med lignende søgsmål fremsat af blandt andre Time Warners Warner Music, Sony Music og EMI. MP3.com har anket dommen til Appelretten, noget man ifølge bestyrelsesformand og administrerende direktør Michael Robertson ser frem til med fortrøstning.

Cary Sherman, senior vice president for Recording Industry of America, RIAA, udtaler at dommen understreger, at der er konsekvenser forbundet med at tilsidesætte reglerne for copyright.

MP3.coms aktie faldt i kølvandet på dommen 69 cents svarende til godt 8 procent.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs