MediaWatch

MP3.com taber sag om copyright

Denne gang gik det ud over siten MP3.com, der af en føderal dommer er blevet dømt til at betale Seagrams Universal Music Group et beløb, der kan ende i størrelses-ordenen 250 millioner dollar. MP3.com blev kendt skyldig i at have overtrådt reglerne for copyright, skriver Financial Times.

MP3.com måtte tidligere i år op med 150 millioner dollar for at dække de juridiske omkostninger forbundet med lignende søgsmål fremsat af blandt andre Time Warners Warner Music, Sony Music og EMI. MP3.com har anket dommen til Appelretten, noget man ifølge bestyrelsesformand og administrerende direktør Michael Robertson ser frem til med fortrøstning.

Cary Sherman, senior vice president for Recording Industry of America, RIAA, udtaler at dommen understreger, at der er konsekvenser forbundet med at tilsidesætte reglerne for copyright.

MP3.coms aktie faldt i kølvandet på dommen 69 cents svarende til godt 8 procent.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs