MediaWatch

Belgien vælger UMTS-auktion

Belgien er klar til at følge i nabolandene Tyskland og Hollands fodspor, når landet skal frigive sine licenser til tredje generations mobiltelefoni. Beslutningen var ventet efter sidste måneds tyske auktion, der satte rekord med en indtægt i omegnen af 400 milliarder kroner, skriver WSJ.

Regeringen vil bortauktionere fire 20 års licenser med lige stort spektrum, og kandidaterne skal i den forbindelse møde visse kvalifikationskrav herunder et depositum. Det sidste er til for at formindske risikoen for sidste minuts udtrædelse.

Det ventes at de tre eksisterende mobiludbydere på det belgiske marked: Mobistar, der har France Telecom som hovedaktionær, Proximus der har det tidligere telemonopol Belgacom som totredjedels ejer, med britiske Vodafone siddende på den sidste tredjedel samt KPN-Orange Belgium, der er et joint-venture mellem den hollandske teleudbyder KPN og det France Telecom kontrollerede Orange vil deltage i den forestående auktion.

Udover ovennævnte selskaber forventes det, at mindst to yderligere mobiludbydere vil deltage i auktionen over de belgiske licenser, der ifølge den belgiske regering forventes at kunne indbringe i omegnen af 10 milliarder kroner.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs