MediaWatch

Belgien vælger UMTS-auktion

Belgien er klar til at følge i nabolandene Tyskland og Hollands fodspor, når landet skal frigive sine licenser til tredje generations mobiltelefoni. Beslutningen var ventet efter sidste måneds tyske auktion, der satte rekord med en indtægt i omegnen af 400 milliarder kroner, skriver WSJ.

Regeringen vil bortauktionere fire 20 års licenser med lige stort spektrum, og kandidaterne skal i den forbindelse møde visse kvalifikationskrav herunder et depositum. Det sidste er til for at formindske risikoen for sidste minuts udtrædelse.

Det ventes at de tre eksisterende mobiludbydere på det belgiske marked: Mobistar, der har France Telecom som hovedaktionær, Proximus der har det tidligere telemonopol Belgacom som totredjedels ejer, med britiske Vodafone siddende på den sidste tredjedel samt KPN-Orange Belgium, der er et joint-venture mellem den hollandske teleudbyder KPN og det France Telecom kontrollerede Orange vil deltage i den forestående auktion.

Udover ovennævnte selskaber forventes det, at mindst to yderligere mobiludbydere vil deltage i auktionen over de belgiske licenser, der ifølge den belgiske regering forventes at kunne indbringe i omegnen af 10 milliarder kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs