Belgien vælger UMTS-auktion

MediaWatch

Belgien er klar til at følge i nabolandene Tyskland og Hollands fodspor, når landet skal frigive sine licenser til tredje generations mobiltelefoni. Beslutningen var ventet efter sidste måneds tyske auktion, der satte rekord med en indtægt i omegnen af 400 milliarder kroner, skriver WSJ.

Regeringen vil bortauktionere fire 20 års licenser med lige stort spektrum, og kandidaterne skal i den forbindelse møde visse kvalifikationskrav herunder et depositum. Det sidste er til for at formindske risikoen for sidste minuts udtrædelse.

Det ventes at de tre eksisterende mobiludbydere på det belgiske marked: Mobistar, der har France Telecom som hovedaktionær, Proximus der har det tidligere telemonopol Belgacom som totredjedels ejer, med britiske Vodafone siddende på den sidste tredjedel samt KPN-Orange Belgium, der er et joint-venture mellem den hollandske teleudbyder KPN og det France Telecom kontrollerede Orange vil deltage i den forestående auktion.

Udover ovennævnte selskaber forventes det, at mindst to yderligere mobiludbydere vil deltage i auktionen over de belgiske licenser, der ifølge den belgiske regering forventes at kunne indbringe i omegnen af 10 milliarder kroner.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også