MediaWatch

Belgien vælger UMTS-auktion

Belgien er klar til at følge i nabolandene Tyskland og Hollands fodspor, når landet skal frigive sine licenser til tredje generations mobiltelefoni. Beslutningen var ventet efter sidste måneds tyske auktion, der satte rekord med en indtægt i omegnen af 400 milliarder kroner, skriver WSJ.

Regeringen vil bortauktionere fire 20 års licenser med lige stort spektrum, og kandidaterne skal i den forbindelse møde visse kvalifikationskrav herunder et depositum. Det sidste er til for at formindske risikoen for sidste minuts udtrædelse.

Det ventes at de tre eksisterende mobiludbydere på det belgiske marked: Mobistar, der har France Telecom som hovedaktionær, Proximus der har det tidligere telemonopol Belgacom som totredjedels ejer, med britiske Vodafone siddende på den sidste tredjedel samt KPN-Orange Belgium, der er et joint-venture mellem den hollandske teleudbyder KPN og det France Telecom kontrollerede Orange vil deltage i den forestående auktion.

Udover ovennævnte selskaber forventes det, at mindst to yderligere mobiludbydere vil deltage i auktionen over de belgiske licenser, der ifølge den belgiske regering forventes at kunne indbringe i omegnen af 10 milliarder kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs