MediaWatch

Telekom Italia over markedets forventning

Selskabet kunne således berette om en stigning i nettoindtægten på 21 procent svarende til 1,698 billioner lire i forhold til samme resultat sidste år. Den oprindelige forventning lå på 1,655 billioner lire, skriver WSJ.

Visse analytikere udtaler, at de muligvis vil hæve deres forventninger for årsresultatet. Den generelle holdning er at der vil være tale om en lav tocifret stigning. Telekom Italia havde sidste år en nettoindtægt på 2,994 billioner lire.

Spørgsmålet er dog, om selskabets vækst i de værdirelaterede services kan opveje faldet i indtægten der skyldes de lavere transmissions-afgifter. Analytikerne er delte om denne forskel.

Ligeledes hæfter man sig til selskabets foreløbigt begrænsede deltagelse i auktionerne omkring tredje generations mobillicenser. Her holdt man sig ude i forbindelse med den tyske auktion, mens man uden at deltage i auktionen gennem et partnerskab i Amena konsortiet sikrede sig en spansk licens.

Telekom Italia er dog sikker deltager i næste måneds italienske auktion over de fremtidige licenser og med en veletableret anden generations mobilforretning forventes selskabet at stå godt rustet til at kunne dække sine investeringer i tredje generations mobiltelefonien.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs