MediaWatch

Telekom Italia over markedets forventning

Selskabet kunne således berette om en stigning i nettoindtægten på 21 procent svarende til 1,698 billioner lire i forhold til samme resultat sidste år. Den oprindelige forventning lå på 1,655 billioner lire, skriver WSJ.

Visse analytikere udtaler, at de muligvis vil hæve deres forventninger for årsresultatet. Den generelle holdning er at der vil være tale om en lav tocifret stigning. Telekom Italia havde sidste år en nettoindtægt på 2,994 billioner lire.

Spørgsmålet er dog, om selskabets vækst i de værdirelaterede services kan opveje faldet i indtægten der skyldes de lavere transmissions-afgifter. Analytikerne er delte om denne forskel.

Ligeledes hæfter man sig til selskabets foreløbigt begrænsede deltagelse i auktionerne omkring tredje generations mobillicenser. Her holdt man sig ude i forbindelse med den tyske auktion, mens man uden at deltage i auktionen gennem et partnerskab i Amena konsortiet sikrede sig en spansk licens.

Telekom Italia er dog sikker deltager i næste måneds italienske auktion over de fremtidige licenser og med en veletableret anden generations mobilforretning forventes selskabet at stå godt rustet til at kunne dække sine investeringer i tredje generations mobiltelefonien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs