MediaWatch

Nyt dansk IT-center

Det nye center, der ligger i bydelen Katrinebjerg i Århus, vil samarbejde med forskningsinstitutioner og erhvervsliv for at fremme udviklingen af nye produkter og forretningsmuligheder, skriver Børsen.

Centret skal bidrage til, at Danmark bliver førende på IT-området, hvilket vil ske i samarbejde med virksomheder og universitetsverdenen. Erhvervslivet har allerede vist det nye center stor interesse, hvilket forklares med, at en række virksomheder har erkendt, at deres produkter skal kunne indgå som en del af det der kaldes "pevasive computing", der handler om når IT bliver en integreret del af vores dagligdag.

Oprindeligt var den økonomiske målsætning et budget på 100 millioner kroner over fem år. Erhvervslivet skulle bidrage med 50 millioner kroner, universiteterne med 25 millioner kroner og centret selv med de resterende 25 millioner kroner. Men efter alt at dømme vil budgettet nå op på 150 millioner kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs