MediaWatch

Nyt dansk IT-center

Det nye center, der ligger i bydelen Katrinebjerg i Århus, vil samarbejde med forskningsinstitutioner og erhvervsliv for at fremme udviklingen af nye produkter og forretningsmuligheder, skriver Børsen.

Centret skal bidrage til, at Danmark bliver førende på IT-området, hvilket vil ske i samarbejde med virksomheder og universitetsverdenen. Erhvervslivet har allerede vist det nye center stor interesse, hvilket forklares med, at en række virksomheder har erkendt, at deres produkter skal kunne indgå som en del af det der kaldes "pevasive computing", der handler om når IT bliver en integreret del af vores dagligdag.

Oprindeligt var den økonomiske målsætning et budget på 100 millioner kroner over fem år. Erhvervslivet skulle bidrage med 50 millioner kroner, universiteterne med 25 millioner kroner og centret selv med de resterende 25 millioner kroner. Men efter alt at dømme vil budgettet nå op på 150 millioner kroner.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs