MediaWatch

Tele Danmark kan nå tre pladser i KFX

I dag er Tele Danmark Fondsbørsens næstmest værdifulde enkeltaktie, og en opsplitning vil betyde, at også internet- og mobilselskabet kan blive optaget i KFX-indekset over de mest værdifulde og handlede aktier, skriver Børsen.

Sektorchef i investmentbanken Aros-Maizels, Lars Larsen, forventer at netop internet og mobiltelefoni bliver blandt de toneangivende områder i Tele Danmark, og det vil over tid resultere i værdier, som berettiger til KFX. Det er dog ikke ensbetydende med at specielt internet-delen fra begyndelsen vil berettige sig til en plads, men eftersom internet forventes at blive et af Europas hurtigstvoksende områder, vil det nok ske over tid.

Ifølge Lars Larsen er timingen for en eventuel notering på børsen meget vigtig, og derfor bør Tele Danmark vente med at lade mobil-selskabet børsnotere indtil tildelingen af de danske UMTS-licenser.

Ifølge koncernchef Henning Dyremose fra Tele Danmark er det meget sandsynligt, at Tele Danmark vil lade et eller flere af sine kommende datterselskaber notere selvstændig på børsen. Planen er, at selskaberne skal drives som selvstændige enheder allerede fra oktober i år, men der bliver sandsynligvis først tale om eventuelle børsnoteringer til efteråret 2001.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs