MediaWatch

Tele Danmark kan nå tre pladser i KFX

I dag er Tele Danmark Fondsbørsens næstmest værdifulde enkeltaktie, og en opsplitning vil betyde, at også internet- og mobilselskabet kan blive optaget i KFX-indekset over de mest værdifulde og handlede aktier, skriver Børsen.

Sektorchef i investmentbanken Aros-Maizels, Lars Larsen, forventer at netop internet og mobiltelefoni bliver blandt de toneangivende områder i Tele Danmark, og det vil over tid resultere i værdier, som berettiger til KFX. Det er dog ikke ensbetydende med at specielt internet-delen fra begyndelsen vil berettige sig til en plads, men eftersom internet forventes at blive et af Europas hurtigstvoksende områder, vil det nok ske over tid.

Ifølge Lars Larsen er timingen for en eventuel notering på børsen meget vigtig, og derfor bør Tele Danmark vente med at lade mobil-selskabet børsnotere indtil tildelingen af de danske UMTS-licenser.

Ifølge koncernchef Henning Dyremose fra Tele Danmark er det meget sandsynligt, at Tele Danmark vil lade et eller flere af sine kommende datterselskaber notere selvstændig på børsen. Planen er, at selskaberne skal drives som selvstændige enheder allerede fra oktober i år, men der bliver sandsynligvis først tale om eventuelle børsnoteringer til efteråret 2001.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs