E-handels konkurser kunne være undgået

MediaWatch

For Boo.com's vedkommende var der tale om uerfaren ledelse. Dygtige unge mennesker med en glimrende ide og god finansiering, men en forkert strategi. Det, at forsøge at lancere et firma i 18 lande, er tegn på manglende markedserfaring, mener Jim Rose ifølge Vision-media.

Med hensyn til Dressmart er der to forhold, der har gjort sig gældende. Firmaet undersøgte ikke grundigt nok, hvor stort markedet var og hvordan de kunne finde forretningsmuligheder på det. Ifølge Jim Rose handler det om to simple økonomiske regler, der skal være et marked for produktet og en dygtig ledelse.
Jim Rose er overbevist om, at krisen i e-handels sektoren ikke er forbi endnu. Han forudser, at mange e-handelsfirmaer vil bukke under, fordi det er for svært for Business-to-Consumer (B-2-C) virksomheder at opfylde kravene til logistik, distribution og levering. Mange B-2-C virksomheder vil fremover blive opkøbt billigt af traditionelle virksomheder, der mangler en webdistribution, mener Jim Rose.

Efter at Jim Rose overtog ledelsen af Europas største auktionssite QXL, er firmaet vokset og findes nu i 12 europæiske lande.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også