MediaWatch

E-handels konkurser kunne være undgået

For Boo.com's vedkommende var der tale om uerfaren ledelse. Dygtige unge mennesker med en glimrende ide og god finansiering, men en forkert strategi. Det, at forsøge at lancere et firma i 18 lande, er tegn på manglende markedserfaring, mener Jim Rose ifølge Vision-media.

Med hensyn til Dressmart er der to forhold, der har gjort sig gældende. Firmaet undersøgte ikke grundigt nok, hvor stort markedet var og hvordan de kunne finde forretningsmuligheder på det. Ifølge Jim Rose handler det om to simple økonomiske regler, der skal være et marked for produktet og en dygtig ledelse.
Jim Rose er overbevist om, at krisen i e-handels sektoren ikke er forbi endnu. Han forudser, at mange e-handelsfirmaer vil bukke under, fordi det er for svært for Business-to-Consumer (B-2-C) virksomheder at opfylde kravene til logistik, distribution og levering. Mange B-2-C virksomheder vil fremover blive opkøbt billigt af traditionelle virksomheder, der mangler en webdistribution, mener Jim Rose.

Efter at Jim Rose overtog ledelsen af Europas største auktionssite QXL, er firmaet vokset og findes nu i 12 europæiske lande.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs