MediaWatch

E-handels konkurser kunne være undgået

For Boo.com's vedkommende var der tale om uerfaren ledelse. Dygtige unge mennesker med en glimrende ide og god finansiering, men en forkert strategi. Det, at forsøge at lancere et firma i 18 lande, er tegn på manglende markedserfaring, mener Jim Rose ifølge Vision-media.

Med hensyn til Dressmart er der to forhold, der har gjort sig gældende. Firmaet undersøgte ikke grundigt nok, hvor stort markedet var og hvordan de kunne finde forretningsmuligheder på det. Ifølge Jim Rose handler det om to simple økonomiske regler, der skal være et marked for produktet og en dygtig ledelse.
Jim Rose er overbevist om, at krisen i e-handels sektoren ikke er forbi endnu. Han forudser, at mange e-handelsfirmaer vil bukke under, fordi det er for svært for Business-to-Consumer (B-2-C) virksomheder at opfylde kravene til logistik, distribution og levering. Mange B-2-C virksomheder vil fremover blive opkøbt billigt af traditionelle virksomheder, der mangler en webdistribution, mener Jim Rose.

Efter at Jim Rose overtog ledelsen af Europas største auktionssite QXL, er firmaet vokset og findes nu i 12 europæiske lande.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs