MediaWatch

Gigantfusion gås efter i sømmene

Anti-monopol myndighederne er bekymret for, at der på specifikke markeder, hvor Time Warner opererer med sine kabelsystemer, ikke vil blive fri konkurrence. Brugerne kan derfor blive tvunget til at acceptere kabel-TV og Internet indhold fra AOL-Time Warner, skriver Washington Post. FTC kræver på grundlag heraf, at AOL og Time Warner accepterer, at selskaberne skal stille deres kabelnet til rådighed for konkurrerende selskaber, som ønsker at udbyde TV- og Internetydelser via kabel.

AOL og Time Warner har allerede på et tidligere tidspunkt underskrevet en hensigtserklæring om at give konkurrerende selskaber adgang til Time Warner's kabelnet og senest har Time Warner indgået en konkret aftale herom med en USA's største Internet udbydere, JUNO Online Services Inc. Imidlertid ønsker FTC forsikringer fra AOL - Time Warner om, at sådanne aftaler vil blive en realitet også efter, at fusionen måtte falde på plads.

FTC's krav betragtes ikke som et dødsstød for fusionen, men der forventes forhandlinger de kommende par måneder med henblik på at finde en tilfredsstillende løsning for både FTC og AOL-Time Warner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs