MediaWatch

Gigantfusion gås efter i sømmene

Anti-monopol myndighederne er bekymret for, at der på specifikke markeder, hvor Time Warner opererer med sine kabelsystemer, ikke vil blive fri konkurrence. Brugerne kan derfor blive tvunget til at acceptere kabel-TV og Internet indhold fra AOL-Time Warner, skriver Washington Post. FTC kræver på grundlag heraf, at AOL og Time Warner accepterer, at selskaberne skal stille deres kabelnet til rådighed for konkurrerende selskaber, som ønsker at udbyde TV- og Internetydelser via kabel.

AOL og Time Warner har allerede på et tidligere tidspunkt underskrevet en hensigtserklæring om at give konkurrerende selskaber adgang til Time Warner's kabelnet og senest har Time Warner indgået en konkret aftale herom med en USA's største Internet udbydere, JUNO Online Services Inc. Imidlertid ønsker FTC forsikringer fra AOL - Time Warner om, at sådanne aftaler vil blive en realitet også efter, at fusionen måtte falde på plads.

FTC's krav betragtes ikke som et dødsstød for fusionen, men der forventes forhandlinger de kommende par måneder med henblik på at finde en tilfredsstillende løsning for både FTC og AOL-Time Warner.

Mere fra MediaWatch

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs