MediaWatch

Norsk dreng dømt for MP3-handel

En yngre norsk mand tjente sine lommepenge gennem illegal handel med internetkopieret musik i MP3-format. Nordmanden blev stævnet af et Virgin Record Company og et copyrightkontoret Nordisk Copyright Bureau fra Oslo. Dommen faldt i går og blev på to et halvt års betinget fængsel. Den unge nordmand blev også dømt for pengeforfalskning, hvilket var med til at skærpe dommen, skriver Aftenposten.

En repræsentant fra den norske musikindustri kaldte dommen for "banebrydende" trods det forhold, at den barske dom kan forklares med anklagen om pengeforfalskning. En repræsentant fra den norske musik-, TV- og filmindustri gav udtryk for, at de er særdeles tilfreds med dommen. Han mente, at dommen vil være et stærkt signal for alle dem, der vil sælge ulovligt downloadet musik fra Internettet.

Fremover vil den norske musikindustri intensivere deres kamp mod ulovlig salg og bytte af MP3-filer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs