MediaWatch

Norsk dreng dømt for MP3-handel

En yngre norsk mand tjente sine lommepenge gennem illegal handel med internetkopieret musik i MP3-format. Nordmanden blev stævnet af et Virgin Record Company og et copyrightkontoret Nordisk Copyright Bureau fra Oslo. Dommen faldt i går og blev på to et halvt års betinget fængsel. Den unge nordmand blev også dømt for pengeforfalskning, hvilket var med til at skærpe dommen, skriver Aftenposten.

En repræsentant fra den norske musikindustri kaldte dommen for "banebrydende" trods det forhold, at den barske dom kan forklares med anklagen om pengeforfalskning. En repræsentant fra den norske musik-, TV- og filmindustri gav udtryk for, at de er særdeles tilfreds med dommen. Han mente, at dommen vil være et stærkt signal for alle dem, der vil sælge ulovligt downloadet musik fra Internettet.

Fremover vil den norske musikindustri intensivere deres kamp mod ulovlig salg og bytte af MP3-filer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs