MediaWatch

Udlicitering skal løse Ericssons problemer

Ericsson-koncernens topchef Kurt Hellström forklarer overfor Berlingske Tidende at der godt nok har været problemer på blandt andet mobilområdet, men nu er Ericsson på vej tilbage.

Mobilområdet påførte Ericsson et tab på 1,1 milliarder kroner i andet kvartal i år, men det er nu nede på et par hundrede millioner kroner om måneden. Ericssons markedsandel på mobilmarkedet er samtidigt faldet væsentligt den seneste tid fra 15 procent til ti, og forretningsområdet udgjorde sidste år kun 23 procent af omsætningen, mens netværk udgjorde 70 procent.

Selv om mobiltelefonerne fortsat er en dyr forretning for Ericsson, så afviser Hellström at afvikle forretningsområdet, med den begrundelse, at mobiltelefoner er en integreret del af Ericssons løsninger og desuden vigtigt for Ericsson-branded.

Ifølge Kurt Hellström er løsningen for mange af Ericssons problemer at udlicitere opgaver til samarbejdspartnere, så koncernen selv kan koncentrere sig om branding, markedsføring og distribution. Udliciteringen kommer primært til at vedrøre mobilområdet, netværk og udvikling.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs