MediaWatch

Udlicitering skal løse Ericssons problemer

Ericsson-koncernens topchef Kurt Hellström forklarer overfor Berlingske Tidende at der godt nok har været problemer på blandt andet mobilområdet, men nu er Ericsson på vej tilbage.

Mobilområdet påførte Ericsson et tab på 1,1 milliarder kroner i andet kvartal i år, men det er nu nede på et par hundrede millioner kroner om måneden. Ericssons markedsandel på mobilmarkedet er samtidigt faldet væsentligt den seneste tid fra 15 procent til ti, og forretningsområdet udgjorde sidste år kun 23 procent af omsætningen, mens netværk udgjorde 70 procent.

Selv om mobiltelefonerne fortsat er en dyr forretning for Ericsson, så afviser Hellström at afvikle forretningsområdet, med den begrundelse, at mobiltelefoner er en integreret del af Ericssons løsninger og desuden vigtigt for Ericsson-branded.

Ifølge Kurt Hellström er løsningen for mange af Ericssons problemer at udlicitere opgaver til samarbejdspartnere, så koncernen selv kan koncentrere sig om branding, markedsføring og distribution. Udliciteringen kommer primært til at vedrøre mobilområdet, netværk og udvikling.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs