MediaWatch

TvDanmark vandt

I tirsdags fik TvDanmark1 ellers mod forventning forbud mod at sende kampen. Afslaget kom fra Independent Television Commission (ITC), som er den kontrolmyndighed, der styrer tv-stationerne i England. Og da TvDanmark1 sender fra England, er stationen underlagt ITC.

Det skyldtes, at et EU-direktiv kræver, at begivenheder af særlig national interesse skal kunne ses på en landsdækkende tv-kanal, der kan ses af mindst 90 procent af seerne. Og særlig national interesse har VM kvalifikationskampen mod Island i i dag . Derfor afslaget.

TvDanmark ankede dommen til High Court, der altså ved en høring i går fredag afgjorde, at TvDanmark 1 får lov til at sende VM-kvalifikationsopgøret med eneret.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs