Nokia og AOL i mulig konkurrence

MediaWatch

Selskabets nye system der er blevet døbt NokiaFriendsTalk er baseret på SMS-teknologi og går ud på at tilføje det enkle tekstbaserede SMS en ny dimension i kraft af instant message service samt et mere chatroom præget miljø. Systemet minder i høj grad om allerede eksisterende produkter som ICQ (I Seek You) og AOLs instant messaging, begge amerikanske produkter, skriver CNET.

Ifølge analytikere er Nokias seneste teknologiske udvikling med til at sikre selskabet en god position i forhold til konkurrenterne, forud for hvad der forventes at blive en intens kamp om at sikre sig et godt kundegrundlag på det hastigt voksende marked for Internet-baseret instant messaging. Denne form for kommunikation vil ifølge forventningerne inden længe bevæge sig over imod Internet-baserede mobiltelefoner.

Nokia har udover den teknologiske del også en fordel i kraft af sin store erfaring indenfor den tekstbaseret kommunikation. Hovedårsagen hertil er, at man i Europa og i særdeleshed Skandinavien for længst har taget den tekstbaserede kommunikationsform til sig. Anderledes med for eksempel USA, hvor dette fænomen i løbet af de seneste år har haft uhyre svært ved at vinde indpas.

Nokia vil indledningsvist markedsføre sit nye produkt på det europæiske marked men udelukker ikke at man med tiden vil forsøge sig på den anden side af Atlanten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også