MediaWatch

Telefónicaaktie opad efter godt regnskab

Selskabet kunne således berette, at man i forhold til sidste års nettoresultat på 1,02 milliarder euro i indeværende periode opnåede et nettoresultat på 989,03 millioner euro. Resultatet er bedre end selskabet oprindeligt havde forventet, skriver Financial Times.

Telefónicas samlede indtægt før amortisation, skat, rente og afskrivninger blev på 5,8 milliarder euro en stigning på 5,4 procent i forhold til sidste års resultat. Selskabets latinamerikanske investeringer er ligeledes begyndt at give afkast og totalresultatet blev på 13,3 milliarder euro. Sidste år nåede man op på 10,7 milliarder euro.

Frank Wellendorf analytiker hos WestLB Panmure udtaler, at resultaterne er indenfor det forventede og således af stor positiv indvirkning for hele telesektoren. Han angiver markedet for præ-betalte mobiltelefoner som baggrunden for Telefónicas gode resultat. Det spanske marked har længe været foran resten af Europa på det område og det har bevirket, at selskabet udover at få sine præ-betalte kunder omdannet til kontraktkunder, samtidig har opnået en væsentlig højere pris end for eksempel Deutsche Telekom og KPN.

Wellendorf illustrerer dette ved at sammenligne det tyske selskabs indtægt på 14,4 procent med Telefónica

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs