MediaWatch

Telefónicaaktie opad efter godt regnskab

Selskabet kunne således berette, at man i forhold til sidste års nettoresultat på 1,02 milliarder euro i indeværende periode opnåede et nettoresultat på 989,03 millioner euro. Resultatet er bedre end selskabet oprindeligt havde forventet, skriver Financial Times.

Telefónicas samlede indtægt før amortisation, skat, rente og afskrivninger blev på 5,8 milliarder euro en stigning på 5,4 procent i forhold til sidste års resultat. Selskabets latinamerikanske investeringer er ligeledes begyndt at give afkast og totalresultatet blev på 13,3 milliarder euro. Sidste år nåede man op på 10,7 milliarder euro.

Frank Wellendorf analytiker hos WestLB Panmure udtaler, at resultaterne er indenfor det forventede og således af stor positiv indvirkning for hele telesektoren. Han angiver markedet for præ-betalte mobiltelefoner som baggrunden for Telefónicas gode resultat. Det spanske marked har længe været foran resten af Europa på det område og det har bevirket, at selskabet udover at få sine præ-betalte kunder omdannet til kontraktkunder, samtidig har opnået en væsentlig højere pris end for eksempel Deutsche Telekom og KPN.

Wellendorf illustrerer dette ved at sammenligne det tyske selskabs indtægt på 14,4 procent med Telefónica

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs